بلوک سبک دیواری تو خالی یکی از محصولات کاربردی صنعت ساختمان میباشد. کاربرد این بلوکها که در رده مصالح عایق محسوب میشوند در دیوارهای جدا کننده و غیر باربر میباشد. عمده مواد تشکیل دهنده بلوک سبک دیواری تو خالی، دانههای لیکا و ترکیب سیمان، ماسه و آب است که در قالبهای مخصوص به صورت تو خالی شکل داده میشوند.
این بلوک بتنی ساختمانی دارای نشان استاندارد ملی و تأییدیه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و تأمین کننده ملزومات مباحث 18 و 19 مقررات ملی ساختمان میباشد.
بلوکهای سبک دیواری تو خالی به جهت سهولت در انجام دیوارچینی در ابعاد و اندازههای متعددی تهیه میشوند؛ این نوع بلوک سبک توخالی به صورت ته پر تولید میشوند و بر خلاف بلوک سیمانی هستند که ته باز میباشند.
قسمت بسته بلوک سبک تو خالی رو به بالا بوده و قسمت باز آن رو به پایین است. شکل تو خالی بلوک سبک دیواری باعث حبس شدن هوا بین جدارهها شده که این ویژگی موجب بهبود خواص عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی این بلوک گردیده است.
بلوک سبک دیواری تو خالی دارای کاربردهای گستردهای در انواع دیوارهای پوشش خارجی، جدا کننده نما، دو جداره کردن دیوار، عایق دیوار، ضد آتش کردن دیوار و…دارد.
مزایای بلوک سبک دیواری تو خالی
1- وزن کم
سبک بودن این نوع بلوک باعث کاهش بار مرده سازه شده و در نتیجه باعث کاهش وزن اسکلت ساختمان میگردد؛ وزن کم بلوک، مقاومت دیوار را در برابر زمین لرزه نیز افزایش میدهد.
2- عایق حرارتی
بلوک سبک دیواری تو خالی ، لایه عایق مناسبی را در برابر حرارتهای بالا ایجاد میکند که عایق بودن این بلوکها مورد تأیید مراجع زیربط ساختمانی و مصرف انرژی نیز هست.
3- عایق صوتی
یکی از ویژگیهای خیلی مهم بلوک سبک عایق صوت بودن آن است که این روزها با پیشرفت و توسعه آپارتمان نشینی هم واجب است و هم کاری شدنی! کافی است مهندسان برای ساخت دیوارهای خود از بلوک سبک دیواری تو خالی استفاده کنند.
4- شکل مناسب
شکل هندسی بلوک سبک تو خالی علاوه بر کاهش وزن، از هدر رفتن ملات در هنگام ساخت دیوار جلوگیری میکند. این نوع بلوک بتنی در اشکال و ابعاد مختلفی ساخته میشود.
5- مقاومت در برابر آتش
اجزای بتنی ساخته شده با دانههای سبک لیکا مقاومت خوبی در برابر آتش دارند که این امتیاز حافظ امنیت جانی ساکنین در آتش سوزیهای احتمالی میباشد.
6- کارپذیری بالا
عملیاتهایی نظیر میخ کوبی، سوراخ کاری، شیار زنی و همچنین ایجاد مسیرهایی برای کابل کشی و قرار دادن لولههای تأسیساتی بر روی بلوک سبک دیواری تو خالی به راحتی انجام میگیرد.
7- مقاومت بالا
این بلوکها طبق آخرین استانداردهای موجود تولید شدهاند و دارای مقاومت مطلوبی در برابرهای بارهای وارده هستند و بسیار مناسب مناطق زلزله خیز میباشند.
8- هزینه اقتصادی
بلوکهای سبک دیواری تو خالی در دهانههای 5 تا 6 متر که بستگی به ضخامت دیوار، بدون نیاز به وال پست اجرا میشود. به دلیل تخلخل مناسب سطح بلوک، جهت اندود کاری بدون استفاده از گچ خاکی و با ضخامت کم میتوان گچ کاری کرد.
همچنین نیازی به استفاده از رابیتس یا توری مرغی برای افزایش چسبندگی ملات و گچ به دیوار نیست. هزینه اجرا دیوار با این بلوک پایینتر از سایر مصالح ساختمانی میباشد.
خصوصیات بلوک سبک دیواری تو خالی
- این بلوک نسبت به آجر 6 برابر عایق انرژی است.
- ضخامت 15 و بیشتر این بلوک، الزامات مبحث 19 مقررات ملی ساختمان را رعایت میکند.
- تا 40 برابر ضخامت دیوار یا 6 متر، هر کدام کمتر باشند، تا ارتفاع 3.5 متر، نیاز به مهاربندی ندارند.
- بلوکهای سه لایه از 42 دسیبل به بالا جذب صوت دارند که میتوان نتایج آزمایشگاهی آن را مشاهده کرد.
- در تولید این نوع بلوک جهت بالا بردن کیفیت و مقاومت هرچه بهتر از سیستم بخاردهی استفاده میشود.
- ضریب جمع شدگی پس از خشک شدگی بسیار پایین است و یکپارچگی بلوکها باعث شده ترکهای بسیار کمی در آن ایجاد شود.
- چسبندگی این نوع بلوکها به نمای ساختمان، بسیار بالا میباشد.
- شیار زنی و برشکاری با فرز به راحتی بر روی آن انجام میگیرد و در صورت استفاده از بلوکهای چند لایه آن، پرت و نخاله به حداقل میرسد.
- استفاده از این بلوکها در اقلیمهای مختلف ایران محدودیت خاصی ندارد.
- بلوک سبک دیواری تو خالی دارای تخلخل بالا و ویژگی خنثی بودن از نظر شیمیایی را دارد.
- سبکی بلوکها و ضریب حرارت بسیار پایین حدود 0.09 وات بر متر درجه کلوین، از دیگر خواص این بلوکهای میباشند.
- قابلیت اجرا با چسب هبلکس فومی را نیز دارا میباشد و میتوان به جای ملات ماسه سیمان یا چسبهای پودری از چسب فومی الاستیک استفاده کرد.
سخن آخر
بلوکهای سبک دیواری و سقفی به منظور کم کردن بار مرده و کاهش تبادل حرارتی و صوتی در ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. این بلوکها را از انواع بتن سبک مانند بتنهای گازی و سبکدانه میسازند.
در صورت استفاده از قطعات بلوک سبک دیواری تو خالی در ساخت دیوار طبق استاندارد ASTM آمریکا توصیه میشود تا ارتفاع بلوک نهایتاً به بیست سانتیمتر محدود گردد. قطعاتی با ارتفاع بالای بیست سانتیمتر با استفاده از ملات در دیوار به طور مناسب مهار نشده و مثل پنلهای ساختمانی باید تدابیر دیگری جهت مهاربندی در دیوار برای آنها اندیشید.
ضمناً تلورانس ابعادی بلوکها به خصوص در عرض باید حداکثر دارای رواداری 3± میلیمتر باشد. در صورت استفاده از بلوکهایی با ابعاد متفاوت ضخامت لایه پلاستر زیاد شده و باعث سنگینی دیوار میشود. همچنین بهتر است بلوکها در دیواره کناری صاف نباشند تا به وسیله ملات به یکدیگر متصل شوند.

دیدگاه یک پست